Vi tror alla på ödet ibland. Men du kan inte tänka på den hela tiden på daglig basis. Det är bara märkbart när något utomordentligt underbart eller hemskt händer. Vi känner oss omhändertagna när den känslomässiga händelsen är glädjande och får oss att känna oss ensamma när utfallet är förödande.
Att bli älskad eller förbannad?
Ibland tror jag varför bara de hemska sakerna händer med mig? Vi säger detta eller tänker ofta. Något är inte rätt i världen när vi väljer att vara hedervärd. Ödet kan då få oss att känna oss riktade. Det som får oss att tro att något var förmodat att hända, förutom lycka eller dåligt. Det finns ett litet fönster med tid för att de underbara händelserna ska äga rum. Och det beror på att vi drömde om att det hänt på förhand. Det spelar ingen roll vad vi gör, resultatet är antingen positivt eller negativt? Och om allt är förmodat att vara i våra liv, varför behöver vi göra någonting alls?
Att vara någonstans vid rätt tidpunkt är allting?
“Vem eller vad kontrollerar vårt öde?” Vi har alla träffat någon vi känner en speciell koppling till och märkte att timingen var avstängd. Om det är mitt öde att träffa dig, så delade vi en tråd av vanligt öde som har lett oss till denna punkt att gå med. Självklart var det vårt öde, men det kommer inte hindra oss från att stöta, “varför nu?” Att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt är allting. Kan det ordnas? Ödet driver oss för att nå djupare in i vår känslomässiga kärna. Många böcker finns tillgängliga på marknaden som lovar att om du gör det rätta så ser du en vacker och riklig framtid kommer det att komma till dig. Sanningen är att hemska saker händer med bra människor och motsatsen till det här, händer underbara saker med själviska bastards.
Lyckohjulet
Finns det sätt att vi kan se in i vår förmodade framtid? Jag är specialist i detta avseende eftersom många konsulterar mig som ett orakel för att se deras öde. Att vara placerad ibland är olyckligt att beskriva en mindre än önskvärd framtida framtid en utmaning. Jag kunde inte räkna hur många människor har kommit till mig för en läsning utropar att de bara talat med en annan psykisk som lovade en roligare framtid. Många synska tycker att det är för obehagligt att relatera ett illa begått öde, så de väljer den lyckliga avslutande berättelsen.
Det finns ett Tarotkort med begreppet öde och det heter “The Fort of Fortune”. Ödet tar hand om dina affärer när du ritar hjulet; du närmar dig en av dessa stunder i livet. Sammanträffanden, konstiga saker, lyckliga möten och lyckopauser händer allt i detta skede och visar ditt öde. Du kommer att tro att någon annan styr ditt liv. Lyckohjulet visar de förändringar som kommer i vårt liv till det bättre. Det kan fungera bäst för oss om vi lider nu och hoppas på bättre i framtiden. Vem vill omfamna elände tills det goda gör sitt välkomna utseende?
Den bästa beskrivningen av ödet jag någonsin hört var att det representerar en möjlighet och karaktär. Att vara förberedd är karaktär, att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt är möjlighet. Att veta ditt öde på förhand är en integrerad del av din förmodade framtid. Vi kanske inte kan ändra vårt öde men det kan hjälpa oss att veta när vi kommer att förberedas.