Som vi alla vet att det finns sju chakra i människokroppen som balanserar vår kropp. Vår kropp är beroende av dessa sju chakra, men ibland är våra chakra inte balans och när det sker uppstår obalans i vår kropp. Det är därför mycket nödvändigt för att kontrollera din kropps balans dagligen, annars kommer vi inte att kunna övervinna de problem som följer, och vi mår bäst av att ha balans.

Vanligt är att vi strävar efter att ha kontroll och balans av de sju chakrana i vår kropp, men trots våra ansträngningar lyckas vi inte hålla dem i skapa balans. De kan orsaka negativ energi och dåliga energier. På ett sådant sätt behöver vi något som kan hjälpa oss från de negativ påverkan och kan också visa oss hur vi styr vår cykel. Därför finns det inget bättre än Tarotkort för detta arbete. Detta beror på att tarotkorten hjälper oss förstå vår nuvarande situation, det  förflutna och vår framtid, alla tre tids aspekterna, och samtidigt fyller oss med positiv energi. Redan vid beröring av korten så börjar positiv energi sprida sig in i oss. Därför kan tarotkort vara det mest lämpliga sättet att kontrollera våra chakra.

För att använda  Tarotkorten på bästa sätt så börja med att kupera leken.  Dra sedan  ut 7 kort från leken.  Var och ett av korten representerar dina chakras i din kropp. Koncentrera dej på de sju korten, se vilka kort du har fått, lägg ut dem en och en, läs se kortets betydelse och försök att förstå på vilket sätt det kan ha påverkan på din chakrabalans.  Och vad kan  göra för att göra för att balansera den? Ta ett chakra i taget med ett kort, se betydelsen av chakran här; 

De 7 chakrana och Tarotkort.

1. Det första kortet tillhör Root Chakra – Rot Chakrat ligger längst ner på ryggslutet, så detta är vår första chakra, med hjälp av detta är vår kropp stabil och om du har fått  r ett vitt kort eller ett ljust färgat kort, så kommer de grundläggande kommer att uppfyllas. Bortsett från det kommer du alltid att vara i en bra position i livet, en stabil grund. Du kommer att kunna hjälpa andra och du kan ta hand om dina egna behov. Du behöver inte göra något speciellt för att följa korets råd, bara fortsätt på det sätt som du redan gör.   

2. Det andra kortet tillhör Sakralchakrat – Det finns ett chakra fört njutningen i livet. Det här chakrat symboliserar våra fysiska behov, såsom sexuella behov och att  kärlek tillgodoses. Om dessa krav av någon anledning inte uppfylls kan det orsaka ett litet problem för dig. Det kan också göra dig ensam under lång tid. Håll därför alltid detta chakrat i balans. Om du har ett rödfärgad kort behöver du inte oroa dig. Din cykel är i din kontroll, du kan leva ditt liv med lycka.

3. Det tredje kortet tillhör Solar Plexus Chakrat – Solarplexus chakrat är gult, och är placerat tvärs över vårt bröst. Detta chakra är är otroligt viktigt för oss, då den hjälper till att kontrollera vår vilja. Vi vet alla att våra önskningar aldrig tar slut även om det har vissa begränsningar. Detta chakra hjälper oss att utmana dessa gränser. Om ditt kort råder dig att arbeta hårt, finns anledning till att vara vaksam. Du behöver  skaffa balans här, satsa all din viljestyrka på att få ordning på detta chakrat. 

4. Det fjärde kortet tillhör hjärt chakrat- Hjärtchakrat är precis som ordet säger,  vårt hjärta. Detta är vår viktigaste och svagaste chakra eftersom våra känslor är förknippade med hjärtchakrat. Vi tar lätt fel beslut och gör fel val som vi senare ångrar, så om ditt kort är gult måste du kontrollera dina känslor så att du slipper ångra dig senare. 

5. Det femte kortet tillhör Halschakrat – Detta chakra ligger i halsen och är mycket viktigt eftersom om halschakrat inte är under din kontroll kan du antingen skada någon med ditt prat eller så kan du också berätta en lögn som kan vilseleda andra människor. Det är mycket viktigt att ha du har balans när det gäller ditt halschakra  så du inte kommer vara osann och sprida förtal till andra. Om ditt kort är vitt är det mycket viktigt att balansera ditt halschakra.

6. Det sjätte kortet tillhör tredje ögat – Tredje ögat är placerat mitt på pannan mellan ögonbrynen. Det här chakrat är mycket viktig. Vi bör säkerställa så att vi alltid har balans i tredje ögat.  Annars kommer vi bara se ondska i samhället och goda människor kommer att börja känna sig dåliga. Om vi ​​har kontroll över detta chakra, kommer vi också att se godheten som finns i varje person och den godhet som är dold i samhället kommer också att  bli lättare för oss att uppmärksamma. . Om ditt kort är blått, så har du fin balans i tredje ögat. 

7. Det sjunde kortet tillhör Kronchakra – Det sjunde chakrat i vår kropp är kronchakrat. Detta chakra ligger på toppen av vårt huvud. Det här  chakrat påvisar om vår förmåga och önskan att göra stordåd genom våra goda gärningar. Måtte Buddha vara nådig över oss, eller kanske genom Jungfru Maria, för de handlingar vi utför. Detta chakra påvisar vår relation till universum. Om du har ett lila kort måste du kontrollera ditt chakra. Eftersom det finns en tendens att du tänker i fel riktning, om du inte kontrollerar det kan du kanske bli ledsen för fel val.

Det finns sju chakra i vår kropp och det visas med tarotkortet vi har valt vilka förändringar vi ska göra i våra chakra eller vilken cykel vi ska hålla kontrollen. Vi bör alltid hålla våra chakra i balans. När vi kan hålla dem  balanserade så förblir vårt sinne alltid stabilt. Och lugna och balanserade tankar tar alltid rätt beslut. I den här processen kan du ta hjälp av tarotkort som är bra lämpade för att ge dig förståelse och hjälp till att styra upp balansen på ett enkelt sätt. Tarotkortet kommer att guida dig om vad som saknas i dina chakra och vilken cykel du borde kunna kontrollera mer.